Duurzaamheid

Star Lodge Hotels is het milieuvriendelijkste hotel in Utrecht en omgeving!

 • 400+ zonnepanelen
  We wekken meer energie op dan we verbruiken (meer dan 110.000 kW!)
 • Eco-Smart Design
  Wij gebruiken eco-vriendelijke en duurzame materialen!
 • Recycling
  Waar mogelijk scheiden wij het afval.

Wij werken aan het verkrijgen van een Green Key-certificaat

Green Key is de toonaangevende standaard op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid binnen de toeristische sector. Dit prestigieuze milieukeurmerk vertegenwoordigt het commitment van bedrijven wiens gebouwen voldoen aan de strenge criteria die door Stichting Milieueducatie zijn vastgesteld.

Green Key staat voor de belofte aan gasten dat zij, door te kiezen voor een Green Key-vestiging, het verschil helpen maken op milieugebied. De hoge milieunormen die van de deelnemende hotels worden verwacht, worden gehandhaafd door middel van strenge documentatie en frequente audits.

Geweldig toiletpapier

Verschil maken door toiletpapier te gebruiken? Ja, het is mogelijk! Onze gasten zijn trotse gebruikers van The Good Roll; met ieder toiletbezoek verbeteren zij de wereld. Dit toiletpapier is 100% boomvriendelijk en The Good Roll investeert de helft van haar nettowinst in het bouwen van toiletten in derdewereldlanden!

Wij hebben een Klimaat Neutraal Certificaat

Door het volledig terugdringen van de CO₂-uitstoot in ons hotel, minimaliseren wij onze impact op het klimaat. Wij hebben actief geïnvesteerd in verbeteringen waardoor een klimaatcertificaat van KlimaatGerust aan ons is uitgereikt. U herkent het aan de sticker en het Klimaat Neutraal Certificaat. Meer over de klimaatcertificaten kunt u vinden op www.klimaatgerust.nl.

MVO-VERKLARING Star Lodge Hotels B.V.

Wij zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfs­activiteiten op de omgeving en de maatschappij en willen hierin zodanig handelen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Dit doen wij door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Om dit te realiseren maken we bewuste keuzes en zoeken we een balans tussen mensen, planeet en resultaat. Dit is een proces, geen eindbestemming. We zijn continu op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven. Om dit te bereiken geven we uitvoering aan de volgende maatregelen:

 • Wij houden ons actief op de hoogte van MVO-ontwikkelingen binnen ons vak en leveren een actieve bijdrage aan de overdracht van onze kennis hierover aan medewerkers en anderen die het vak willen leren.
 • Wij informeren onze gasten, medewerkers en leveranciers hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Wij maken transparante afspraken met betrokken partijen over de kwaliteit van ons product en hoe we de kwaliteit bewaken.
 • Wij bepalen naast de financiële impact ook de sociale impact en milieu-impact van ons product en beperken een eventuele negatieve impact hiervan zoveel mogelijk.
 • Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligers­werk.
 • Wij proberen waar mogelijk onze gasten en klanten te informeren over en faciliteren in het verlagen van hun milieubelasting.
 • Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf. Door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en ons verbruik van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen.
 • Wij werken continu aan het verbeteren van ons inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu-, duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.
Arrangement: Familiearrangement

Arrangement

Familiearrangement

Willen jullie er even heerlijk tussenuit met het gezin? Kom dan genieten van ons arrangement in Utrecht! Gezinsprijs 2 volwassenen met 2 kinderen €249 en een gezinsprijs voor 2 volwassenen met 1 kind voor €199.

 • Overnachting in de Star Lodge Familiekamer
 • Gratis welkomstdrankje bij aankomst
 • Gratis parkeerplaats
 • Gratis ontbijt
 • Gratis 2 Gazelle City Bikes eventueel met zitje en/of 2 kinderfietsen
Star Lodge Hotels is tot zomer 2026 gesloten. U bent van harte welkom bij City Center Lodge Utrecht