Duurzaamheid

Star Lodge Hotels is het milieuvriendelijkste hotel in Utrecht en omgeving!

 • 400+ zonnepanelen
  We wekken meer energie op dan we verbruiken (meer dan 110.000 kW!)
 • Eco-Smart Design
  Wij gebruiken eco-vriendelijke en duurzame materialen!
 • Recycling
  Waar mogelijk scheiden wij het afval.

Wij werken aan het verkrijgen van een Green Key-certificaat

Green Key is de toonaangevende standaard op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid binnen de toeristische sector. Dit prestigieuze milieukeurmerk vertegenwoorigt het commitment van bedrijven wiens gebouwen voldoen aan de strenge criteria die door Stichting Milieueducatie zijn vastgesteld.

Green Key staat voor de belofte aan gasten dat zij, door te kiezen voor een Green Key-vestiging, het verschil helpen maken op milieugebied. De hoge milieunormen die van de deelnemende hotels worden verwacht, worden gehandhaafd door middel van strenge documentatie en frequente audits.

Geweldig toiletpapier

Verschil maken door toiletpapier te gebruiken? Ja, het is mogelijk! Onze gasten zijn trotse gebruikers van The Good Roll; met ieder toiletbezoek verbeteren zij de wereld. Dit toiletpapier is 100% boomvriendelijk en The Good Roll investeert de helft van haar nettowinst in het bouwen van toiletten in derdewereldlanden!

Social Responsibility

 • Princess Máxima Center
  Wij zijn een trotse partner van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Europa's grootste onderzoeks- en behandelcentrum voor kinderen met kanker.
 • Mag ik dan bij jou?
  Samen met de Stichting 'Mag Ik Dan Bij Jou' bieden we onderdak aan de ouders, broers en zussen van de kinderen die hier behandeld worden. Wij coördineren dit proces om de meest geschikte plek voor accommodatie te vinden bij de 27 deelnemende hotels in Utrecht, gratis!
 • Ronald McDonald Kinderfonds
  Wil je zelf iets veranderen? Koop een schattig en zacht speelgoedkonijn van het Ronald McDonald Kinderfonds bij onze receptie. Ze doen geweldig werk om gezinnen dicht in de buurt te brengen van de zorg die ze nodig hebben!
 • Twisted Jams
  Onze jam en chutneys voorkomen dat groenten en fruit weggegooid worden!
 • Tlant
  Wij serveren heerlijke, in de oven gebakken, biologische en glutenvrije havercrackers.
 • Fungi Factory
  In plaats van ons koffiedik weg te gooien, geven we het aan de Funghi Factory om er champignons op te laten groeien. Koop een kweekpakket bij onze receptie om mee naar huis te nemen en kweek ze zelf!
Utrecht Region Pass

Internationale bezoekers kunnen gemakkelijk en zorgeloos met het openbaar vervoer van, naar en binnen regio Utrecht reizen.

Lees verder
The Good Roll

Onze gasten zijn trotse gebruikers van The Good Roll. Met elk toiletbezoek maken we de wereld een stukje beter.

Lees verder